Uitstap naar Doornik - 3 oktober 2017 met “Jouw Ex” 

Met 22 vertrokken we rond 8:30 u. vanop de parking van de Reoveiling richting Doornik.  De zon trok met ons mee!  Ook onze kersvers-gepensioneerde Trees was van de partij.  (Vrijdag stond ze nog voor de leerlingen, vandaag was ze reeds bij onze uitstap!)  En of ze zich gejeund heeft!!!!  Wij trouwens ook allemaal! 

Na een deugddoende koffie in “Le Pinacle” kregen we een degelijke uitleg van een gedreven gids in en rond de kathedraal (die nog voor jàààààren in de steigers zal staan)!  Zelfs tot in de schatkamers leidde ze ons rond waar we een glimp konden opvangen van die spectaculaire rijkdom van de kerk.  (Vele bedenkingen, vele vragen, … rond die rijkdom, rond die restauratie, … borrelden op.)Maar ook onze magen knorden al eventjes!  Dus dringend tijd voor een heerlijk aperitief gevolgd door een lekker middagmaal, vol au vent met friet.  We konden er weer tegen. 

Een treintje pikte de groep op voor een rondrit door de stad.  Verdeeld over twee wagonnetjes hotsten en botsten we doorheen Doornik.  Bij de historische plaatsen of andere bezienswaardigheden kregen we de nodige uitleg. Iedereen was verwonderd dat Doornik zoveel te bieden had: verborgen hoekjes, mooie pleintjes, rustige parken, de Scheldekaden, vele kerken, oude poorten en -torens, historische maar ook moderne gebouwen, monumenten, beelden, …  We genoten er samen van.  Daar moesten we nog eens over “klappen” bij een heerlijke verfrissing.  Op het prachtig vernieuwde marktplein, niet ver van het (UNESCO-werelderfgoed) Belfort zochten we een terrasje op.  De zon, het drankje en “ons samenzijn” deden deugd! 

Zoals gewoonlijk eindigden we in de Reoveiling voor het traditionele broodbord met beleg en véél groentjes.
Een geslaagde dag!