Halve daguitstap naar Brouwerij 

Op 17 november 2022 kwamen de “exers” nog eens samen om een halve-daguitstap mee te maken.

Zoals meestal spraken we af aan de REO-veiling.  Daar werden de eerste nieuwtjes uitgewisseld en genoten we samen van een lekker kopje koffie.  Met een drietal auto’s (jammer, maar we waren deze keer met niet zoveel ex-collega’s) vertrokken we naar de “Belgian Original Maltbakery & Brewery”, kortweg BOM in de Armoedestraat in Roeselare.

Bert Van Hecke, de huisbrouwer vertelde ons in “geuren en kleuren” hoe hij ertoe gekomen is tot het brouwen van zijn speciale bieren en dit vanuit zijn eigen moutbakkerij.  Als moutbakker creëert Bert unieke mouten die hij na het originele bakproces zo vers mogelijk gebruikt om zijn Triporteurbieren te brouwen.  
Naast die “geuren en kleuren” heb je natuurlijk ook de “smaken”, … en ja hoor, wij mochten proeven van deze unieke biersoorten zoals de “Hoppy Blond”, de “Dubbel Porter”, de “Full Moon”, de “Rosie Rosa”… ’t Waren als “engeltjes” die op onze tong piesten! Of waren het “duiveltjes”?  
Alle flesjes hebben kleurrijke etiketten. Op de etiketten staan prachtige tekeningen met o.a. ofwel engeltjes ofwel duiveltjes erop. Dit heeft te maken met de soort gebruikte mout.  Is het gebakken mout, dan zie je een engeltje in de tekening.  Is het geroosterde mout, dan krijgt het duiveltje een prominente plaats op de tekening.

Een boeiend en lekker bezoek, aangenaam om Bert enthousiast te horen vertellen over zijn passie, heerlijk om die bieren ook eens te kunnen proeven.

Na dit bezoek keerden we terug naar de REO-Veiling om onze traditionele boterham met kaas en hesp, aangevuld met lekkere groentjes te eten.

We hebben er opnieuw deugd aan gehad. 
Volgende keer hopen en rekenen we misschien toch wel op wat meer geïnteresseerden, want … de afwezigen hadden weer eens ongelijk!

 

 

 Als je op de foto klikt krijg je hem te zien in apart scherm, en daar kan je hem stilzetten, om bijv op te slaan